Lupasin tässä taannoin tehdä postauksen uudelleen tästä värittämisestä. Värittämisestä myös puhutaan tällä hetkellä leimailijoiden parissa tosi paljon ja eritoten siitä, mitkä nyt sitten ovat ne parhaimmat värit. Monet ovatkin hankkineet useammat kynät, liidut ja tussit ja sitten todenneet, että ei se ollutkaan just mun juttu. Vähän oikeastaan tästä syystä teen tämän postauksen. Rahaa saisi uppoamaan eri kyniin ym vaikka kuinka paljon, niitä on maailma pullollansa. Olen huomannut, että moni luulee, että värityksen pitäisi käydä suorastaan kuin tanssi ja että heti pitäisi onnistua ja jollei näin käy, ostetaan uusia kyniä ja taasen sama juttu. Tämä on oma mielipiteeni, mutta olen sitä mieltä, ettei niinkään ole väliä sillä millä välineillä värittää vaan sillä, miten. Ainoat asiat mitä tarvitset värittääksesi on jotkut väritysvälineet ja AIKAA harjoitella ja aikaa myös jatkossa ihan jokaisen leimakuvan värittämiseen, tämä ei tosiaankaan käy viidessä minuutissa...ainakaan minulta. Ja harmikseni olen myös huomannut, että moni aloittelija kauhistelee sitä, että kuinka paljon rahaa menee esim näihin väreihin. Noh, usein sanotaan, että halvalla ei saa hyvää, mutta esimerkiksi pentelin pastelliliiduilla saa todella hyvää jälkeä ja ne maksavat noin 6e ja aivan mieletön väriskaala. Tässä nyt kuitenkin yksi tapa tehdä värityksiä...eikä todellakaan se ainoa. Viimeisessä kuvassa neljä kuvaa eri välineillä väritettynä ja kaikki ovat omasta mielestäni hyviä.

Vaihe 1 Väritän ensin kuvan promarkereilla..pohjamaali tavallansa. Aivan yhtä hyvin tämänkin voi tehdä pentelin liiduilla, tulee aivan yhtä hyvä. Ja hintavertailuna sanottakoon..kaksi promarkeria maksaa yhtä paljon kuin nuo Pentelin öljyliidut ja niitä on 49 kpl:tta.

1751929.jpg

Vaihe 2 Tässä postauksessa käytän Inktensen kyniä. Väritän ensin vaaleammalla ympäriinsä .

1751933.jpg

Vaihe 3 Vaaleimman sinisen sävyn levitän pumpulipuikkoa ja taiteilijatarvikkeesta ostamaani öljyä käyttäen. Tässä hyvä huomioida, että pumpulipuikkoa pyöritetään, ei vedetä, näin saa pehmeimmän tuloksen. Ensin pyöritetään reunoilla ja sitten vähitellen leimakuvan keskustaa kohden, näin eniten väriä jää reunoille ja tätä ilmeisesti sanotaan häivyttämiseksi.

1751935.jpg

Vaihe 4 Sitten otetaan astetta tummempaa sinistä ja lisätään sitä reunoille myös, sekä nk varjokohtiin.

1751937.jpg

Vaihe 5 Ja taasen levitetään öljyyn kastellulla pumpulipuikolla pyörittäen. Nyt ei enää levitetä niin keskelle kuin aiemmin, vaan enemmän pidetään väri reunoilla.

1751939.jpg

Vaihe 6 Lisätään violettia varjokohtiin, kuten esimerkiksi jalan ja käsien taipeisiin, kaulaan ym. Ja nämä kohdat myös levitetään aivan pienellä pyörivällä liikkeellä suoraan siihen kohtaan mihin väriä lisätty eli siis ei enään kohti keskustaa. Pyritään siis pitämään violetti väri vain ja ainoastaan niissä kohdissa mihin sitä laitettiin.

1751941.jpg

Vaihe 7 Tässä violetti nyt levitetty pumpulipuikolla ja suuhun lisätty punaista väriä.

1751943.jpg

Vaihe 8 Punainen väri levitetty ja nyt kuva valmis. Vaikka näitä leimakuvia tehdään niin, että väritys tehdään todella tarkkaan, ei leimakuvaa pitäisi kuitenkaan katsoa läheltä. Tarkkaile siis valmista leimakuvaa viemällä se hieman kauemmaksi, näin huomaat paremmin, mihin kohtaan esimerkiksi tarvitsisi enemmän väriä tai mihin tarvitaan enemmän varjostusta. Sitten tietysti tehdään vielä värin lisäämistä ja tarvittavia korjauksia :)

1751946.jpg

Tässä vielä yksi kuva havainnollistamaan, että loppujen lopuksi (painotan edelleen, että tämä minun mielipiteeni!) ei ole niinkään tärkeää millä värität, vaan että varaat riittävästi aikaa ja teet huolella, varmasti onnistuu ja jollei onnistu...harjoitellaan lisää, aivan kuten teen minäkin :)

Olen tässä värittänyt saman kuvan eri kynillä ja liiduilla samalla tekniikalla kuin yllä oleva kuva, eli lisännyt kerros kerrokselta aina tummempaa väriä öljyä ja pumpulipuikkoa apuna käyttäen. Promarkereita en ole käyttänyt mihinkään muuhun kuin tuohon yhteen kuvaan minkä väritin inktense kynillä, eli pohjamaalaukseenkaan en tarvitse enään promarkereita..

Vasemmalla ylhäällä kuva väritetty pentelin öljyliiduilla, oikealla ylhäällä kuva väritetty derwentin akvarellikynillä, vasemmalla alhaalla kuva väritetty inktenseillä ja oikealla alhaaalla oleva kuva on väritetty neocolor liiduilla.

1752116.jpg

Eli siis loppuyhteenvetona lyhykäisesti...Jos omistat jotkut väritysvälineet, kokeile niitä ensin ja harjoittele, ennenkuin ostat uusia. Ja mikäli on mahdollista kokeilla kaverin kyniä, liituja ja tusseja tee se ihmeessä, näin saatat säästää pitkän pennin :) Ja tosiaan, yksi mikä vaikuttaa suuresti tähän värittämiseen on paperi, sen merkitystä ei saa unohtaa!! Mitä sileämpi paperi, sen parempi, väri levittyy huomattavasti paremmin. Mutta tällainen postaus tällakertaa

Kysymyksiä ja kommentteja otan mieluusti vastaan :)