Ennen arvontaa, en edes tiennyt, kuinka paljon blogissani käy henkilöitä, joilla ei ole omaa blogia, tai jotka ovat vasta aloittaneet kortteilun/leimailun. Tämä johtui ihan siitä syystä, että yleensä kaikki blogiini jätetyt kommentit johtivat toiseen blogiin, ja muut eivät sitten olleet kommentteja jättäneet.

Nyt sitten minulta on pyydetty ohjeita liittyen mm big shotiin, pop uppeihin sekä edelleen väritysohjeita kaivataan. Mieluustihan näitä postauksia teen, vaikkakin tuntuu hassulta näitä tehdä kun itsekin vasta harjoittelen ja moni muu kokeneempi osaisi varmasti tehdä paremmat ohjeet. Nooh, jos näistä jotain apua on jollekin, niin tokihan näitä teen..omalla tyylilläni ja tiedoillani ja taidoillani. Kommentteihin saapi jättää mahdollisia korjauksia ym :)

Tässä nyt sitten muutama kuva liittyen BigShotiin. Aivan samalla periaatteella ja välineillä toimii myös Cuttlebug niminen laite, jonka käytöstä mm Maiju on tehnyt postauksia. ja siellä myös videoihin linkkejä, missä näytetään enemmän tuon laitteen käyttöä.

Tässä samassa postauksessa haluan myös sanoa, että minulle tämä laite on aivan korvaamaton ja lähes avuttomaksi tunsin oloni kun tämä oli pari viikkoa poies käytöstä. Mutta...toki askartelua voi ilman tätäkin tehdä!! Ja samaan hengenvetoon sanottakoon, että kuka meinaa tätä laitetta tai Cuttlebugia ostaa, niin ensin kannattaa ajatella sitäkin, että pelkällä laitteellahan ei siis tee yhtikäs mitään, ja laitteiden hinta pyörii satasen molemmin puolin ostettaessa suomesta. Eli siis kaikki stanssit, kohokuviointitaskut ym on ostettava vielä erikseen eli lisähankinnoilta ei välty tätä konetta ostettaessa. Aika hyvin suomesta saa jo näitä stansseja ja välineitä eri nettikaupoista, mutta hintaa niille tulee aika nopeasti.

Tässä vähän huono kuvakulma, mutta siis väritettyjä leimakuvia leikkaan aika paljon tällä koneella, ellei sitten ole hirmuinen vimma leikata kaikki leimakuvat ääriviivojaan myöden. Kuvat laitetaan tuon koneen levyjen väliin ja sitten käännetään vivusta ja levyt menevät koneen sisältä toiselle puolelle leikaten kuvat...

1767090.jpg

...näin. Tässä siis käytetty spellbindersien leikkaavia stansseja.

1767091.jpg

Tässä muutamia spellbindersin stansseja mitä minulta löytyy...näitä tosin vaikka kuinka paljon eri muotoisia ja kokoisia :)

1767093.jpg

Koneella on siis myös mahdollista tehdä kirjaimia, numeroita ja eri muotoja, kuten kukkia tageja jne jne...siis näitä stanssejahan on maailma pullollaan. Nämä kirjaimet ja ja numerot sekä nuo köynnökset ovat cuttlebugin stansseja, eli myös ne käyvät tähän sizzixiin.

1767094.jpg

Nämä mustat ovat sizzixin original stansseja, leikkaavat muodot eivät oikein näy, mutta näillä kolmella leikkaa siis kukkia, kuusen ja sydämiä. Samallalailla nämä kaikki stanssit laitetaan tuon koneen lävitse kuin nuo spellbindersitkin, ainut ero vain on että stanssit ovat eri paksuisia, jonka vuoksi eri levyjä pitää vähentää stanssin paksuuden mukaan, kun niitä koneen lävitse viedään.

1767096.jpg

Tässä sitten cuttlebugin kohokuviointitaskuja, joilla kohokuvioidaan siis papereita, samat taskut käyvät siis tähän sizzixiinkin. Sizzixillä on omiakin kohokuviointilevyjä, ei vain ole vielä tullut mieleen niitä hommata.

1767097.jpg

Kohokuviointi tapahtuu näin...laitetaan siis paperi tuollaisen kansion väliin ja siitä tulee tavallansa tasku :) Sitten vaan päälle levy ja veivaamaan :)

1767098.jpg

Ja kun levyt tulleet koneen toisesta päästä ja taskun avaa, sieltä löytyy siis kohokuvioitu paperi.

1767099.jpg

Tässä nyt siis muutama juttu, mitä tällä koneella voipi tehdä :) Sinellin synttäreillä on 12.8 näytös tämän koneen käytöstä, joten jos mahdollista päästä paikanpäälle, niin ei muuta kuin katsomaan...ja ehkä hankkimaan..tai sitten toteamaan, että pärjäähän sitä ilmankin :) Tämän parempaan ohjeeseen en tällä kertaa pystynyt, videopätkän jos osais tehdä ni silleesti tämän koneen käytön näyttäisi huomattavasti helpommin :)

Edit..Taava oli tehnyt loistavan ohjeen liittyen kohokuvointiin spellbinderssien stansseilla, sizzixiä apuna käyttäen. Ohje löytyy täältä.